Campia Turzii, Laminoristilor 2, cod 405100
Tel. +40 264 368 001 ; +40 264 368 002 ; fax +40 264 365467
primaria@campiaturzii.ro
Sunteti aici:  Home  Cultura si sport Cultura
Casa de Cultura Ionel Floasiu

    Lucrarile de constructie au nceput n anul 1942, sub ndrumarea directorului general al Uzinei Metalurigice Industria Sarmei Campia Turzii, ing. Ionel Floasiu. Prima denumire a acestui asezamant de cultura, n cadrul caruia functionau Biblioteca si Cinematograful, a fost cea de Palat Cultural. Impunatorul lacas a fost inaugurat la 3 iunie 1945. n sala de spectacole cu 526 de locuri si-a nceput atunci functionarea Cinematograful, la care s-a adaugat cam n acelasi timp, Biblioteca Sindicatului. Cladirea mai dispunea de o Sala de conferinte (utilizata concomitent pana n vara anului 1950 si drept cantina a salariatilor intreprinderii) si o sala de repetitii .
    Din anul 1950, Casa Culturala ca asezamant este nlocuita de Clubul Muncitoresc care va functiona n acelasi edificiu, iar n anul 2003 odata cu privatizarea S.C. Industria Sarmei S.A. Campia Turzii cladirea este trecuta n patrimoniul Consiliului Local al Municipiului, devenind Casa de Cultura "Ionel Floasiu". Aici se desfasoara activitati n domeniul educatiei permanente, organizate n afara sistemului national de nvatamant formal, n colaborare cu acesta, avand drept scop pastrarea si promovarea culturii traditionale, n municipiul Campia Turzii.
    Biblioteca Municipiului Campia Turzii, pune la dispozitia cititorilor peste 34.000 de volume, contribuind la dezvoltarea culturala a orasului.
    n anul 2005 s-au sarbatorit 60 de ani de existenta a Casei de Cultura.
EVENIMENTE CULTURALE

    Viata culturala a municipiului este diversificata prin actiuni care marcheaza momente importante din istoria acestei localitati. Bogatia formelor de manifestari culturale demonstreaza puterea de vointa si de creatie a comunitatii oferind o paleta de optiuni n care se regasesc toate categoriile sociale. n acest sens, Casa de Cultura "Ionel Floasiu" are un calendar cultural adaptat la realitatile actuale: simpozioane si conferinte tematice, targuri si expozitii, spectacole si reprezentatii teatrale, ateliere de creatie, mese rotunde si ntalniri cu personalitati marcante ale culturii nationale.

Evenimente culturale cu caracter permanent cuprinse n
Calendarul Cultural Anual

Denumirea Actiunii Culturale
Perioada de desfasurare
SPECTACOL BE MY VALENTINE
februarie
FESTIVALUL CORAL DE PRIMaVARa
aprilie
PRIMaVARA CULTURALa
mai
FESTIVALUL INTERNAtIONAL DE FOLCLOR
„FLORI DE PE ARIE “
mai
SPECTACOLUL- CONCURS DE DANS SPORTIV
iunie
FESTIVALUL DE FANFARa I MAJORETE
„PROMENADA VERII “
iulie
ZILELE MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII
I ALE METALURGISTULUI
august
ZIUA RECOLTEI
octombrie
„DECEMBRIE ANIVERSAR”
Manifestari artistice si culturale
1 Decembrie
CONCERTUL DE COLINDE
„Când s – a nascut Domnul Sfânt”
decembrie
EXPOZItIE DE PICTURa
decembrie
ASOCIATII CULTURALE


ASOCIAtIA ARTITILOR PLASTICI CaMPIA TURZII
    Asociatia Artistilor Plastici a luat fiinta n anul 2009 din necesitatea sustinerii si promovarii artistilor plastici locali si si desfasoara activitatea la Casa de Cultura Ionel Floasiu. Asociatia organizeaza vernisaje,expozitii de pictura, sculptura, grafica, fotografie, participa la licitatii cu vanzare si la evenimente caritabile.Membrii Asociatiei Artistilor Plastici au obtinut premii importante la concursuri de profil pe diverse teme: natura moarta, pictura abstracta, portrete etc, avand expozitii personale sau de grup n tara si strainatate.

CENTRUL DE TINERET "TIM TIN"
    Functioneaza din 2002, fiind unul din primele centre constituite n ntreaga tara. Obiectivul centrului este de a promova activitatile cultural - educative n randul tinerilor si este structurat pe mai multe module: cursuri de formare n utilizarea calulatorului, cluburi sportive, cafenea culturala, videoclub si Subcentrul Antidrog. Centrul a initiat un post de radio cu circuit nchis, care functioneaza n cele doua licee din oras.

CLUBUL "FEMINA"
    Clubul s-a format n 2007, din dorinta de crea un climat n care femeia sa comunice, sa socializeze si sa promoveze spiritul activ si ntreprinzator care o caracterizeaza. Organizeaza actiuni umanitare, cercuri de discutii, ntalniri cu personalitati, excursii, prezentari gastronomice si fashion.

CLUBURI SPORTIVE


Municipiul Campia Turzii are o bogata traditie n domeniul sportiv, stiut fiind faptul ca echipele sportive sunt cei mai buni ambasadori ai unui oras si ai unei tari. Sportivii nostri au reusit, prin talent, maiestrie si daruire, sa reprezinte cu succes orasul Campia Turzii n cele mai importante competitii nationale si internationale.

CSM Campia Turzii Pentru mai multe detalii despre CSM accesati pagina de interenet a clubului la adresa www.csmcampiaturzii.ro


CLUBUL SPORTIV "OFENSIV CLUB"
    A fost nfiintat n anul 2007 si este compus dintr-un mini-teren de fotbal si un teren de tenis cu suprafata sintetica. Activitatile clubului sunt: cursuri de tenis (ncepatori si avansati), competitii sportive si sport de agrement.
Luni, 15 Octombrie 2018
vizitator: 54.198.212.30